Πάρος & Αντίπαρος

Πάρος & ΑντίπαροςΣτην καρδιά των Κυκλάδων, η Πάρος με τους 10.000 κάτοικους και τα 118 χιλιόμετρα ακτές είναι ένας ολόκληρος κόσμος, κλείνοντας μέσα της όσα μπορεί κανείς να ονειρευτεί για ένα νησί του Αιγαίου . Ήρεμο τοπίο με εύφορες κοιλάδες και απαλούς λόφους στολισμένους με ξωκλήσια και μοναστήρια, χρυσές αμμουδιές με αστραφτερά γαλάζια νερά, σπουδαία μνημεία και αρχαιότητες, γραφικά κάτασπρα χώρια, όλα λουσμένα στο μοναδικό αιγαιοπελαγίτικο φως… και μαζί , η θερμή νησιώτικη φιλοξενία, η άριστη τουριστική οργάνωση, η πλούσια πολιτιστική ζωή, η κοσμοπολίτικη κίνηση αλλά και η δυνατότητα. απομόνωσης, που συνδυάζουν κάνοντας την Πάρο ιδανικό τόπο διακοπών. Ελατέ λοιπόν κι εσείς να την ανακαλύψετε και να την εξερευνήσετε. Διακοπές στην Πάρο σημαίνει, ποικιλία επιλογών στην καρδιά του Αιγαίου μέσα στην μαγεία των Κυκλάδων και της όμορφης Πάρου. Συμβουλευτείτε τον τουριστικό οδηγό Πάρου που έχουμε δημιουργήσει για σας και βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για αξέχαστες διακοπές στην Πάρο.

Η Πάρος, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά νησιά του Αιγαίου με μεγάλη ιστορία. Βρίσκεται περίπου στο μέσο του συμπλέγματος των Κυκλάδων, μεταξύ Νάξου και Αντίπαρου. Η έκταση του νησιού φτάνει τά 194,46 τ.χλμ. έχει μηκος άκτών 118,5 χλμ. και πληθυσμό 12.853 κατοίκους (απογραφή 2001). Διαβάστε περισσότερα δημογραφικά στοιχεία της Πάρου. Στις ακτές της πάρχουν σημαντικά λιμάνια, όπως το λιμάνι της Νάουσας και της Παροικιάς. Το έδαφός της ειναι ορεινό με ψηλότερες κορυφές τόν Προφήτη Ηλία (750 μ) και τη Μάρπησσα (730 μ). Οι κάτοικοι ασχολούνται βασικά με τη γεωργία, την αλιεία και την κτηνοτροφία. Καλλιεργείται αρκετό κριθάρι και υπάρχουν αρκετοί αμπελώνες. Το υπέδαφός της έχει πλούσιο ορυκτόπλούτο (κοιτάσματα σίδηρου, μαγγάνιου κ.α.).

Στην Πάρο υπάρχουν πολλά οινοποιεία καί αρκετά οινοπνευματοποιεία, τα οποία παρασκευάζουν τα ωραία κρασιά του νησιού. Περίφημα ειναι τα μάρμαρα της Πάρου, που φημίζονται για το κατάλευκο χρώμα τους και για το ότι είναι διαφώτιστα σε αρκετό βάθος. Πολλά αριστουργήματα της αρχαιότητας έγιναν από μάρμαρο της Πάρου. Κάθε καλοκαίρι επισκέπτονται το νησί πολλοί τουρίστες και οπωσδήποτε δίνουν ένα διαφορετικό τόνο στον τρόπο ζωης των ντόπιων.

Πρωτεύουσα του νησιου είναι η Παροικιά, η οποία είναι πρωτεύουσα και της ομώνυμης κοινότητας και της επαρχίας. Κάτασπρη σχεδόν η πολιτεία της Πάρου, είναι χτισμένη σ” ενα γραφικότατο ορμο καί διαθέτει ένα πολύ γραφικό φυσικό λιμανάκι. Όμορφα μέρη για επίσκεψη, πέρα από τα γνωστά αξιοθέατα του νησιού, είναι το χωριό Λεύκες στο κέντρο της Πάρου, ο Δρυός, όπου υπάρχει πλούσια βλάστηση και ωραία θάλασσα με αμμουδιά, οι Άγιοι Πάντες, εκκλησάκι στο ψηλότερο σημείο του νησιού, τα σημεία όπου υπάρχουν τα ακρωτήρια Άγιος Φωκάς και Κόρακας και οι αρχαιότητες κοντά στα μοναστήρια της Λογγοβάρδας και της Μεταμόρφωσης.

Χαρείτε το κολύμπι και τα αγαπημένα σας θαλάσσια σπορ στις χρυσές παράλιες, γλεντήστε στα τοπικά πανηγύρια, γευτείτε τις ντόπιες νοστιμιές και τα περίφημα κρασιά στα εστιατόρια, στις ταβέρνες και στα ουζερί, περιπλανηθείτε στην έξοχη και στα κατάλευκα σοκάκια των χωριών, επισκεφθείτε τα μαγαζιά με τη μεγάλη ποικιλία προτάσεων για αγορές, ζήστε την πολύχρωμη νυχτερινή ζωή. Στην Πάρο όλες οι αποστάσεις είναι μικρές, το οδικό δίκτυο καλό, και κάθε διαδρομή έχει τη δική της γοητεία, με απέραντη θεά στο Αιγαίο και στα γύρω νησιά.

Μπορείτε ακόμη να εξορμήσετε στην κοντινή Αντίπαρο με το περίφημο σπήλαιο και τις καταγάλανες αμμουδιές.

Οι δυνατότητες που σας προσφέρονται είναι απεριόριστες, τόσο στις μετακινήσεις όσο και στη διαμονή σας, μια και η Πάρος φημίζεται για την εξαιρετική τουριστική της υποδομή.