Wind-Surfing

Wind-SurfingWind-Surfing


Για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και ειδικά της ιστιοσανίδας, η περιοχή της Πάρου είναι πραγματικός παράδεισος. Εδώ το καλοκαιρινό μελτέμι είναι εξαιρετικά ευνοϊκό για ιστιοπλοϊκές δραστηριότητες αλλά και όλες οι υπόλοιπες συνθήκες είναι ιδανικές : άνετη πρόσβαση, άριστη υποδομή, υπηρεσίες, surfs clubs που παρέχουν κάθε δυνατή εξυπηρέτηση (ενοικίαση σκαφών, μαθήματα σε αρχάριους και προχωρημένους, σκάφος διάσωσης) και παραλίες για όλα τα επίπεδα (αρχάριοι, πρωταθλητές). Τα πρωτεία κατέχουν η Χρυσή Ακτή και η Νέα Χρυσή Ακτή (Τσερδάκια) , οι οποίες είναι οι πιο οργανωμένες και ακολουθούν ο Λογαράς και το Πίσω Λιβάδι. Η μεγάλη αμμουδιά της Χρυσής Ακτής από τις πιο όμορφες του νησιού, είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για εκμάθηση αλλά και για surfing υψηλών προδιαγραφών με δύο οργανωμένα surf clubs.

Στη Νέα Χρυσή Ακτή υπάρχει το παλαιότερο surf-club της Πάρου, διοργανωτής του ετήσιου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος (μοναδικός επαγγελματικός αγώνας στην Ελλάδα) της P.W.A. ( Prδσofessional Windsurfers Association) που διεξαγόταν επί πολλά χρόνια..

Οι ιδανικές συνθήκες της παραλίας, τόσο σε καθαρά αθλητικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο υποδομής και διοργάνωσης την καθιέρωσαν ως επίσημο τόπο αγώνων της Ομοσπονδίας, έναν από τους τρεις καλύτερους στον κόσμο.

Η Νέα Χρυσή Ακτή ήταν επίσης ενδιάμεσος σταθμός αλλά και τερματισμός του ετήσιου μαραθώνιου windsurfing “Οδύσσεια”.

Η περιοχή είναι πια καθιερωμένη στους φίλους του windsurfing, οι οποίοι δηλώνουν τον ενθουσιασμό τους και την αγάπη τους για τον ωραίο μας τόπο.